Despre mine

“Medicina este Ştiinţă, Artă şi Conştiinţă” – Iuliu Haţieganu

 

Acesta este motto-ul care a lăsat cele mai adânci urme în conştiinţa mea de medic rezident al Facultăţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti, pe care am absolvit-o in 2001.

 

Îmi plac copiii

Dintotdeauna mi-au plăcut copiii, şi mai ales să mă cobor la mintea lor. În ciuda acestui fapt, atunci când am plecat de pe băncile universităţii nu am avut nici o intenţie de a mă orienta, în practica mea, către aceştia. Acest dar l-am descoperit în practica de zi cu zi, iar în anul 2013 am decis să mă dedic în totalitate micuţilor pacienţi şi ortodonţiei.

 

Cadru didactic

Am avut reala plăcere sa devin cadru didactic în cadrul aceleiaşi prestigioase universităţi la catedra de Ortodonţie şi Ortopedie Dento-Facială, în perioada 2002-2008. Spun “reala plăcere” pentru că experienţa avută de cealaltă parte a catedrei a fost una revelatoare prin două mari provocări:

1. Găsirea soluţiilor pentru a explica o materie complet nouă, unor tineri din al căror rând aproape că făceam parte, astfel încât aceştia să-i găsească utilitatea în viitoarea lor practică. (Ştiam încă de atunci că există, din păcate, colegi ce pur şi simplu ignoră anomaliile dento-maxilare sau/şi dinţii temporari.)

2. Realizarea punctului anterior într-un mod cât mai captivant astfel încât viitorii doctori să rămână cu mai multă “Ortodonţie” decât “doar pentru examen”.

Această experienţă şi-a pus puternic amprenta pe formarea mea profesională din punct de vedere al comunicării cu pacientul, mai ales din perspectiva conştientizării acestuia de ce este necesară intervenţia recomandată.

 

Medic rezident la specialitatea Ortodonţie

În perioada 2002-2005 am avut onoarea să fac primii paşi în Ortodonţie sub îndrumarea a doi deschizători de drumuri ai ortodonţiei româneşti:

1. Prof. Univ. Dr. Dragoş Stanciu – de la care am învăţat că Ortodonţia este analiză, calcul şi metodă – lucruri necesare din punct de vedere didactic.

2. Asist. Univ. Dr. Constantin Cojocaru – de la care am învăţat că Ortodonţia este analiză, inventică şi adaptare – lucruri ancorate în realitatea clinică.

După rezidenţiat drumul meu in practica ortodontică a fost puternic influenţat de alte doua nume, doi parizieni, cărora ortodonţia româneasca a ultimilor 15 ani le datorează imens: Prof. Dr. Andre Horn şi Dr. Tudor Ţovaru.

 

Îmi place ceea ce fac

Dupa 12 ani de stomatologie, stomatologie pentru copii şi ortodonţie, în urma unei discuţii cu prieteni şi colegi despre munca depusă şi satisfacţia adusă, am avut următoarea revelaţie: Îmi place ceea ce fac!

Certificări – intr-o ordine aleatorie:

1. Fundatia Tweed
2. Invisalign
3. Incognito
4. Eurapix/Orapix
5. Damon